A délelőtti első fordulóban a DVTK sportolója az első méterektől kezdve kézben tartotta a futamot, s bár Fejes Dániel szorongatta, sőt, a táv egy pontján meg is előzte, visszaverte a támadást, és jó hajrával ő ért be elsőként. Mögöttük Adolf Balázs lett a harmadik.

A második futamban Hajdu Jonatán kezdett jól, de Bodonyi hamar utolérte, majd a diósgyőri kenus vezetésével fél távig együtt haladt a mezőny. Ötszáz méter után aztán az első forduló győztese megindult, s ezúttal magabiztos előnnyel nyert. A második és harmadik helyen ismét Fejes és Adolf végzett.

- Az első futamban még görcsösen kenuztam, ellenfeleim már versenyeztek az idén, nekem viszont az volt az első éles pályám - idézte a szövetség honlapja Bodonyi Andrást. - A második ezremmel már elégedettebb vagyok, jó iramot mentem, indítani is nagyobbat tudtam a végén.

- Az első három kenus mindkét futamban egyértelműen kimagaslott a mezőnyből, Adolf Balázs és Fejes Dániel már két hete megmutatta, hogy jó formában van, a mai teljesítménye alapján ugyanezt tudom elmondani Bodonyi Andrásról is - fogalmazott Hüttner Csaba szövetségi kapitány. - Szerintem András most jobb formában van, mint két éve ilyenkor, amikor hetedik lett a világbajnokságon.

A tesztsorozat második köre két hét múlva, a férfi 1000 méteres párosok küzdelmeivel kezdődik.

A sportágban a koronavírus-járvány miatt csak augusztus végén rendezik az idei első tétversenyt.

Edzésverseny, Szolnok

Férfiak. C–1, 1000 M

1. futam: 

  1. Bodonyi András (DVTK) 4:08.73
  2. Fejes Dániel (Merkapt-Mekler) 4:08.85
  3. Adolf Balázs (Óbudai Ganz) 4:12.30

2. futam: 

  1. Bodonyi András (DVTK) 4:01.15,
  2. Fejes Dániel (Merkapt-Mekler) 4:02.77,
  3. Adolf Balázs (Óbudai Ganz) 4:03.47

Forrás: MTI