OTP Bank Liga 28. forduló

MTK Budapest FC - Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Budapest, Hidegkuti Stadion, 3739 néző. Játékvezető: VAD II István (ifj. TÓTH Vencel, ALBERT István).
MTK: DEMJÉN Patrik - KOCSIS Gergő, KÁDÁR Tamás, NAGY Zsombor - HEJ Viktor, HORVÁTH Artúr, KATA Mihály, KOSZNOVSZKY Márk, KOVÁCS Patrik - BOGNÁR István, NÉMETH Krisztián. Vezetőedző: Horváth Dávid.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Marco LUND, Bitok STEPHEN -  Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő - JUREK Gábor, Rudi POŽEG VANCAŠ, Elton ACOLATSE - SZABÓ Levente. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ. 

Csere: HOLDAMPF Gergő helyett Vladislav KLIMOVICH és Elton ACOLATSE helyett Francisco FEUILLASSIER a 46., SZABÓ Levente helyett Bright EDOMWONYI a 60., JUREK Gábor helyett PERNAMBUCO a 68., KOVÁCS Patrik helyett VARJU Benedek a 70., NÉMETH Krisztián helyett Marin JURINA a 76., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett BÉNYEI Ágoston, BOGNÁR István helyett Nikolas SPALEK és HORVÁTH Artúr helyett VÉGH Bence mind a 84. percben.
Sárga lap: KOCSIS Gergő a 43., KOVÁCS Patrik a 45+2., Francisco FEUILLASSIER a 74. percben.
Gólszerző: BOGNÁR István (1-0) a 31., PERNAMBUCO (1-1) a 85. percben.


Kulcspillanatok

31. perc: Hej passzolt laposan Németh Krisztiánhoz a tizenhatoson belülre, aki egyből visszatette a labdát. Az érkező Bognár István tíz méterről Odyntsov mellett jobbról a hosszú alsó sarokba gurított, 1-0

85. perc: Edomwonyi egy labdaszerzés után megharcolt a beadás lehetőségéért. Pontosan tette középre, Pernambuco pedig az öt és feles vonaláról szépen fejelt a keresztléc alá, 1-1

Edzői értékelések

Horváth Dávid: - Keresték a csapatok a fogást a másikon, és felváltva hol az egyik, hol a másik érezte azt, hogy fölénybe került. Az első félidőben mi tudtunk nagyobb időszakban minőségi játékot mutatni, a szünet után azonban visszaszorultunk, mert nagy nyomást helyezett ránk a Diósgyőr. Az hiányzott a vezetés birtokában, hogy labdabirtoklással levegőhöz jussunk, ami az első félidőben működött. Kicsin múlt, hogy nem szereztük meg a három pontot, alakulhatott volna másként is a mérkőzés. Ha az összképet nézem, akkor igazságos eredmény született a mai napon.

Vladimir Radenković: -  Nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert meg akartuk szakítani a sorozatunkat, és végre ismét győzni szerettünk volna.
Már az ötödik percben vezetést szerezhettünk volna Rudi Požeg Vancaš fejesét követően, ám a folytatásban az MTK egy kicsit magabiztosabban játszott, és megszerezte a vezetést. A győzelem érdekében a második félidőben egyre több támadót küldtem a pályára, és nyílttá tettük a mérkőzést. Sok lehetőséget alakítottunk ki, többször is egy pontos passzra voltunk attól, hogy megszerezzük a győztes gólt.
A szünet után jó meccset játszottunk, számomra egyedüli kérdésként az maradt, a támadó harmadban miért nincs nagyobb önbizalmunk még egy egyszerű passzal nagyobb helyzetet teremteni a társaknak a 16-oson belül.