A DVTK-t elkísérő nagyjából 150 drukker látványos élőképpel köszöntötte kedvenceit, közülük Aho Nina és Milica Jovanović gyorsan egy-egy tökéletes hárompontossal hálálta meg a kedvességet. A hazaiak támadásait ügyesen hárította el a vendégcsapat, bő három perc alatt mindössze Brooks talált be. Amikor Nina második hármasa is elsüllyedt, Gáspár Dávid kénytelen volt időt kérni (2-9). Ez a húzása jól sült el a hazai vezetőedzőnek, mert együttese a negyed felénél egy pontra közelítette meg ellenfelét. Rossz szériánknak Kaila Charles vetett véget egy 2+1-es akcióval (8-12). A játékrész hajrájához közeledve Brooks közelijére KC válaszolt egy gyönyörű középtávolival, majd ismét a hazai csapat szerb-magyar vezére hozta a pontokat a büntetővonalról. Egy Mompremier-egységgel minimális lett a különbség, azonban a 10. percben a remekül játszó Charles négy pontjával biztosan nyertük meg az első etapot (13-18).

A 11. percben villámgyorsan egy pontra jött fel a Sopron Basket, ráadásul a támadójátékunk is erősen akadozni kezdett, a második negyedben két és fél percig nem sikerült újabb pontot gyűjtenünk. Amikor Papp triplájával átvette a vezetést a fehér mezes csapat, Völgyi Péter is kikérte első idejét (20-18). A megbeszélés hatott, mert bár Papp újabb hármast szórt, a DVTK is elkezdte termelni a pontokat, és Lelik vezérletével visszavette a vezetést a negyed derekára (25-26). Nagy küzdelem alakult ki, Brooks ellen továbbra sem volt ellenszerünk, és amikor Toman Dóra is könnyű kosarat szerzett, jött az újabb DVTK-timeout (29-26). Talán ennek volt az eredménye, hogy a 18. percben Darcee Garbin keze kétszer is elsült a hárompontos vonalon túlról, így nem csoda, hogy ezúttal a hazai stáb kért időt (29-32). Hiába, mert Kaila elcsente a labdát Turnertől, amivel ziccerig robogott, amit nem is vétett el. A következő akciót Lelik fejezte be szintén egy könnyű duplával, így egyre szebb képet festett az eredményjelző. Charles két büntetőjére még egy Papp-tripla volt a reakció, így kijöttek a harmincból, de ezzel együtt is biztató eredményt hozott az első félidő (32-38).

Brooks és Kányási gyors gólváltásával kezdődött a második félidó, majd Leli szórt egy ragyogó triplát. Varga és Brooks dupláival tapadt a Sopron, de Garbin alapvonalon történő betörését nem tudták megakadályozni (38-45). A 24. percben két Sitku-büntetőre egy Lelik-tempó volt a válasz, majd Charles remek egyéni megmozdulása ért két pontot. Egyre jobb ritmusban játszottunk, és bár Books újra megvillant, de Garbin sarokból elengedett hárompontosa is behullott a gyűrűbe, tíz lett közte (42-52). Az időkérést követően Sitku szerezte a következő kosarat, erre a egy formás DVTK-támadás volt a válasz, amelyet Milica fejezett be. Charles bátor betörésével már tíz pont fölé kúszott az előnyünk, amelyet Aho Nina növelt egy hármassal, jött is az újabb hazai timeout (45-59). A negyedből hátralévő időben némileg csökkenteni tudta hátrányát a házigazda (50-60).

Úgy kezdődött a záró felvonás, hogy Kányási Veronika remek átadással kínálta meg Grigalauskytėt, aki nem is hibázta el a könnyű helyzetet. A védekezésünk nagyszerűen működött, elöl pedig Garbin és Kányási termelte a pontokat. Varga szerezte a vendéglátók első gólját a 4. negyedben, de erre is gyorsan válaszolt montenegrói ászunk (52-69). Brooks 21. mezőnykísérletéből a 9. pontos volt, szinte egyedül ő vállalkozott a soproniak közül, a másik oldalon jobban eloszlott a pontszerzés terhe, Garbin hármasával mentünk hetven fölé (56-72). Az utolsó két percre túl sok izgulnivaló nem maradt, a DVTK HUN-Therm magabiztos játékkal megérdemelten masírozott a döntőbe (60-74).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés

Sopron Basket - DVTK HUN-Therm 60-74 (13-18, 19-20, 18-22, 10-14)

Sopron, Novomatic Aréna, 800 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás.
Sopron: Papp 9/9, Fegyverneky 4, Böröndy 4, Varga 9/3, Brooks 20. Csere: Mompremier 5, Sitku 7/3, Turner, Toman D. 2. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Aho N. 9/9, Charles 19, Lelik 9/3, Jovanović 7/3, Grigalauskytė 5. Csere: Kányási 7/3, Garbin 18/12, Aho T. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Kaila Charles: Nagyon kemény találkozó volt, mely sok energiát igényelt a remek soproni csapattal szemben. Elsősorban a védekezésünkre fókuszáltunk, és arra, hogy bárhogy is alakul a mérkőzés, mindig maradjunk egységben, és jó energiával, keményen kosárlabdázzunk.

Völgyi Péter: Kemény összecsapás volt, a Sopron keményen ment minden labdáért, de mi ezt fel tudtuk venni. Nagyon örülök annak, hogy a külső dobásainkkal az elején el tudtunk menni. Fontos volt, hogy kézben tartsuk a mérkőzés irányítását. Sportszerű mérkőzés volt, gratulálok a Sopronnak, és köszönjük szurkolóinknak, hogy ma is belehajszoltak minket a győzelembe!