- Az első percekben könnyen eldönthette volna a Videoton a mérkőzést, azonban mintegy félóra után magára talált a DVTK. Mi történt?
- A mérkőzés legelején várható volt, hogy a Videoton bekezd. Nagyon fáj, hogy tudtuk, hogy mit fog játszani a hazai csapat, tudtuk, hogy mélységből indulnak a támadó középpályások, begyakoroltuk ennek az ellenszerét, de élesben mégsem sikerült megvalósítani. Nagyon figyelmetlenek voltunk, egyéni hibák okozták, hogy átjáró ház lett a védelmünk. Majd váltottunk, és változott is a játék képe. A középpályán, pont ahol eddig gyengélkedtünk, megszilárdult a csapat, ennek volt köszönhető a kiegyenlítettebb játék.

- Mi volt ez a váltás?
- Francisco Gallardo és José Luque között Mitrović nagyon szabadon léphetett fel a támadásokkal, így Lippai Ákos és Mohamadou Abdouraman mindig létszámhátrányba került az ellenfél középpályásaival szemben. A váltás után Gallardo figyelt Mitrovićra és kulcsszerepe volt abban, hogy megakadályozta a labda felhozatalát, valamint támadásban is nagyon élénk volt, többször csak szabálytalanságok árán tudták megállítani.

- Luque vele szemben ezúttal nem szárnyalt.
- A hét során Luque családi okok miatt hazautazott Spanyolországba, ezért otthon edzett, nem pedig a csapattal. Úgy készültünk, hogy Takács Péter kerül a kezdőcsapatba, azonban mikor Luque visszaért Magyarországra, nem akartam kihagyni. Ennek több oka is volt, egyrészt nélküle csak Abdou (Mohamadou Abdouraman - a szerk.) maradt volnak ballábas a védelemben és a középpályán viszont neki nem erőssége a pontrúgás, Luque pedig éppen a rögzített játékhelyzetekben jelenti a legnagyobb veszélyt az ellenfél kapujára. Másrészt Luque már többször bizonyított Diósgyőrben, ezért neki adtam lehetőséget. Harmadrészt jelezte, hogy teljesen rendben van, vállalja a játékot és van annyira profi játékos, hogy biztos lehettem benne, ha azt mondja, akkor úgy is van. A második félidőben jelezte, hogy nem tud tovább a csapat hasznára lenni, ezért lecseréltem, viszont helyette a gólhátrány miatt már nem Takács Péter jött be, hanem a támadójáték erősítése érdekében Vicente Arze.

- Kiállítás ezúttal nem volt, de gyanúsan sok diósgyőri támadást akasztott meg a két asszisztens les miatt.
- Még nem láttam a tévéfelvételt, de az biztos, hogy a játékosoknak sokkal jobban kell arra ügyelniük, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Egy középső támadónak két irányba kell figyelnie, hogy nehogy lesre fusson, de egy szélsőnek csak egyfelé kell néznie. NB I.-es játékosokról van szó, akik ilyen nagy számban nem követhetnek el hibát. Ez nem gyakorlás kérdése, egyszerűen jobban kell koncentrálni.

- A mérkőzésnek voltak olyan szakaszai, amikor a Videoton játékosai csak keresték a labdát, működött a Diósgyőr rövidpasszos játéka.
- Igen, volt a második félidőben egy periódus, amikor uraltuk a középpályát rövidpasszos játékunkkal. A felíveléseknek sok értelme nem is volt, hiszen a Videoton védelme közepén magas játékosok játszottak. Azonban hiába ment a rövidpasszos játék, ha a támadások végén nem tudtuk helyzetbe hozni a támadókat, mert nem voltak meg a szükséges támadómozgások és hiányoztak a szükséges utolsó passzok is. Ha fájó is bevallani, de összességében a Videoton jobban játszott és megérdemelten nyert.

- Végezetül két momentumot szeretnék felidézni a mérkőzésről: előfordult, hogy a Videoton szurkolói fütyültek; a csapatot elkísérő diósgyőriek, pedig a vereség ellenére is ünnepelték a csapatot.
- A Videoton szurkolóival nekem nem kell foglalkoznom, az viszont jólesett, hogy a DVTK szurkolói a végén megtapsolták a csapatot. Ők is érezték, hogy a játékosok megpróbáltak mindent, de sajnos ezen az estén ez nem volt elég a pontszerzéshez.