- A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón szóba került, hogy hetek óta a csapat egyik legjobbja vagy a statisztikák szerint, mégis mindig kapsz gólt. Dunaújvárosban megtört a jég.
- Érdekes, hogy csak beszélni kellett róla és megvalósult, biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb ismét kapott gól nélkül tudok zárni egy meccset. Azt viszont sajnálom, hogy a beszélgetés másik, győzelemről szóló része nem jött be.

Antal Botond (Fotó: Szabó Gábor)

- Előfordul, hogy úgy húzza le a rolót a kapus, hogy igazából védenie sem kell, a dunaújvárosi nem ilyen volt.
- Kemény mérkőzést játszottunk, rendesen el is fáradtam. Kapusként elsősorban nem is fizikailag, hanem fejben, hiszen 90 percen keresztül folyamatosan koncentrálni kell. Bevallom, kicsit kevesebb munkára számítottam, igaz intő jelként ott állt a hazai 3-3-as bajnoki.

- Sokszor kellett védened, melyik volt ezek közül a legnagyobb?
- Gyuri bácsi (Veréb György - a szerk.) a mérkőzés után azért a mozdulatsorért dicsért meg, amikor a második félidő derekán Jakab közeli lövését védtem. Én is ezt éreztem legnehezebbnek, mert a pillanat tört része alatt több döntést kellett meghoznom, például, hogy megtámadom a csatárt, vagy inkább megállok előtte és felveszem a pozíciót. Örülök a pozitív visszajelzésnek, mert nagyon őszinték vagyunk egymáshoz, ez az alapja a szakmának. Ha hibázom, azt sem hagyja szó nélkül, de abban az esetben is segítő szándékkal fogalmazza meg mondanivalóját. Azt gondolom, kell a kritika és kell a dicséret is, csak így lehet fejlődni.

- Mikor kerül sor az értékelésre?
- Minden mérkőzés után átbeszéljük a meccs tapasztalatait. A lefújás után csak gyors értékelés gyanánt váltunk egy-két mondatot, majd az első edzés előtt mélyülünk el a részletekben, és akkor van arra is lehetőség, hogy szituációs gyakorlatokkal javítsuk a hibát. Az előbb említett dunaújvárosi védés sikerében is közrejátszott az, hogy az elmúlt időszakban többször vettük ezt a helyzetet.

- Ahogy említetted, a mezőnyjátékosokkal ellentétben, nem testben, hanem fejben fáradsz el. Hogyan tudod kipihenni magad a mérkőzések után?
- Ha van rá lehetőség, akkor ilyenkor családdal, barátokkal töltöm a szabadnapot és próbálok egyáltalán nem gondolni a focira. A rokonok, ismerősök tudják ezt, nem is kérdeznek a meccsről, azonban az belefér, hogy leüljek a tévé elé és megnézzek egy összecsapást. Különösen akkor, ha a következő ellenfelünk játszik, hiszen kapusként sok információt szerezhetek az ellenfél játékosairól.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!