Június végétől két héten keresztül erősítette a látássérültek magyar válogatottját Zámbó Zoltán és Kovács Apolló. Az Ohridban rendezett csapat világbajnokságon a magyar válogatott az ötödik helyezést érte el, amivel minden idők legjobb eredményét tudhatja maga mögött a hazai csapat. A tornán Zámbó Zoltán kis plusszal stabilan játszott a válogatott éltábláján, míg Kovács Apolló a verseny egyik legjobb pontszerzője lett.

A DVTK sakk utánpótlása belföldön ért el szép eredményeket. Kovács Kristóf Egerben száz százalékos teljesítménnyel 125 élő pont plusszal nyerte meg a nemzetközi felnőtt verseny B csoportját, Hajnal Zoltán nemzetközi mester felkészítésével. Ezzel a szép teljesítménnyel az első osztályú játékosi minősítést is sikerült elérnie a fiatal diósgyőri sakkozónak, aki jó úton halad a mesterjelölti cím felé.

Kristóf jelenleg újra Egerben versenyez több más DVTK-s ifjú sakkozóval együtt. A meghívásos országos korcsoportos döntőre különböző eredmények elérésével lehetett kvalifikálni. A képen is látható legfiatalabb játékosunk Török Kinga (jobbról a második) például a Tapolcán elért második helyezésével szerzett jogot az induláshoz és jelenleg a verseny félidejében szintén dobogós helyen áll. A DVTK sakk szakosztályát továbbá Turcsányi Vince, Lazsádi Kerka, Füle Simon, Kiss Enikő és Török Rita képviseli.