A kötetlen és jó hangulatú birkózóünnepen díjazták a 2022-es évben legjobb eredményeket elérő versenyzőket, akik érmes helyen végzetek a magyar bajnokságon vagy a diákolimpián. A szakosztály vezetője, dr. Szinay Attila kiemelte az év legkiemelkedőbb eredményeit elérő piros-fehér birkózókat is, Balázs Édát, aki U15-ös Európa-bajnoki címet szerzett, Zurai Rajmundot, aki felnőtt magyar bajnoki ezüstérme mellé megjárta a korosztályos világ- és Európa-bajnokságokat, és Szinay Csabát, aki szintén Eb induló volt és csak rajta kívül álló okokból nem léphetett szőnyegre a vb-n.

 

A DVTK birkózó szakosztálya a közel 100 egyesületet magába foglaló év végi rangsorban az előkelő 12. helyen zárt. A szakosztály vezetője elmondta, hogy Tiszalúc, Halmaj, Bekecs és remélhetőleg nemsokára Sárospatak és Szerencs becsatolásával még több vidéki műhelye lehet a piros-fehéreknek, ami a küldetése a klubnak, hogy az egész megyében összefogja a birkózást. dr. Szinay Attila azt is elmondta, hogy a KIMBA is megszólítja a fiatal diósgyőrieket, köztük a serdülő Tóth Zoltánt is, aki jövőre ott készülhet az iskolarendszerbe épített képzésben, de továbbra is piros-fehér színekben versenyezve.

 

 - Nagyon fontos, hogy mióta hazatálált a birkózás a DVTK-hoz olyan körülményeink vannak, amik nem magától értetődők. Nagyon jó adottság, hogy a DVTK Medicalban van a termünk, azon túl pedig minden nehézség ellenére eljutottunk minden versenyre, ahová el szerettünk volna. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is ilyen hátérrel tudunk belevágni a munkába, így tudunk majd terjeszkedni, hiszen az a küldetésünk, hogy a honi birkózás nagykövetei legyünk a megyében. Ezt a Magyar Birkózó Szövetség vezetése is támogatja és látják, hogy van értelme és szeretnék, hogy minél több gyerek lehessen diósgyőri. Az pedig, hogy újabb növendékünket csábítja el a KIMBA azt jelenti, hogy itt olyan munka folyik, amit elismer a magyar birkózás szakmai vezetése - zárta a szakosztály vezetője.