Csütörtökön újra benépesült a DVTK Sportliget, hiszen a diósgyőri labdarúgók első csoportja orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia szakembereinek segítségével.

Pénteken a második csoport következett, akik közül Szatmári Csabával beszélgettünk.

- A nyári szünetben sikerült kipihenni a bajnokság fáradalmait. Egy kicsit kikapcsolódtunk a családdal, a maradék időt pedig a debreceni otthonunkban töltöttük. Ennyi idő elég volt, hogy készen álljunk az idénykezdetre.

A DVTK labdarúgói az első két hétben teljes pihenőt kaptak, azt követően pedig egyéni futóprogramot adott nekik a szakmai stáb.

- A futóprogramot naponta teljesítettük, majd az eredményeket elküldtük a stábtagoknak. 

Szatmári Csaba pénteken került sorra a DVTK Medical - Fájdalom Ambulanciában. Többek között izomerő mérés, spiroergometriai terheléses élettani vizsgálat is szerepelt a programban.

- COVID-19 teszttel és vérvétellel kezdtünk, amit orvosi vizsgálat következett - sorolta. - Azt követően azt mérték fel, hogy milyen állapotban tértünk vissza.  Azt gondolom, aki elvégezte a házi feladatot, annak nem lesz gond az erőállapotával.

A DVTK június 19-től kezdi a közös edzéseket, akkor találkozik először a teljes csapat.

- Tapasztalatom szerint az első két hétben a fizikai felkészülést helyezzük előtérbe, és utána következik a taktika. Erre számítok most is, de még a télinél is keményebb felkészülést várok, mert mégis az NB I.-re készülünk.

A július 29-i hétvégén kezdődik a bajnokság

- Az még nagyon messze van, de ha a csapat elvégzi a szakmai stáb által kijelölt munkát, akkor nem lehet semmi gond.

- Az előző idényhez hasonlóan stabil kezdőjátékos szeretnék lenni, a csapattal pedig a biztos bennmaradás a cél, és ha az megvan, akkor minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Szatmári Csaba 91 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, ám a legutóbbi alkalom 2020. júniusában volt.

- Sokat vártam a visszatérésre, három évembe telt, hogy az NB II.-ből visszajussak. Az első évben megvolt a feljutás a DVSC-vel, de utána Diósgyőrbe igazoltam, ahol második nekifutásra értünk célt. Nagyon vártam ezt a pillanatot, és bízom benne, hogy fogok is szerepelni.

A DVTK felkészülési programja

2023. június 5., hétfő
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. június 15-16., csütörtök-péntek
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés

2023. június 19., hétfő
A csapatedzés kezdete

2023. június 28., szerda
DVTK - Putnok

2023. június 30.-július 13.
Tervezett edzőtábor, a programban 3-4 felkészülési mérkőzéssel

2023. július 22., szombat
DVTK - FC Košice

2023. július 28./29./30., péntek/szombat/vasárnap
Az OTP Bank Liga 1. fordulója