Szerdán esős időre ébredt a DVTK küldöttsége az alsó-ausztriai Waidhofen an der Ybbsen, ami mindenképpen közelebb áll az ideális futballidőhöz, mint a rekkenő hőség. A csapat a reggelit követően az edzőpályára buszozott és a bemelegítést követően előkerült a labda is, ami a pénteki utazás után tartott átmozgató edzésen még a zsákokban maradt.

A játékosok gyakorolták a passzjátékot, a labdatartást egy agresszíven letámadó ellenféllel szemben, majd a szélről érkező beadásokra érkeztek középen, és sorra lőtték a szebbnél szebb gólokat. Láthattunk csukafejest Bényei Ágostontól, kapáslövést Holdampf Gergőtől, okosan megcsúsztatott fejest Lukács Dánieltől, sarkazást Lőrinczy Attilától, erőből megfejelt labdát a középső védőktől, de szinte nem akadt olyan mezőnyjátékos, aki legalább fél tucat gólt ne szerzett volna. A kapusoknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk, de így is bemutattak néhány hatalmas bravúrt.

 

Az edzés után egyéni regeneráció zárta a foglalkozást, néhányan a masszőrök munkáját vették igénybe, míg mások egyénileg hengereztek.

- Az előszezonban mindig fontos a kemény munka, hiszen ezért érkeztünk az edzőtáborba - mondta az első edzést követően Alexander "Alex" Vallejo. - Fontos a taktika, az erőnlét, de legalább ennyire fontos az is, hogy jó hangulat alakuljon ki a csapaton belül. Ezt segíti elő a folyamatosan egymás társaságában töltött idő, de az is feldobta a társaságot, hogy az edzés végén sorra lőttük a gólokat. Persze fontos a támadásbefejezés gyakorlása, de jót tett a lelkeknek a gólszerzés, és a társak biztatása is. Még sok munka vár ránk, de bízom benne, hogy a bajnoki rajtra készen állunk majd.

Az ebéd és a csendespihenő után a konditeremben találkozott a csapat, ahol Petar Milčanović erőnléti edző irányításával egy órán keresztül dolgoztak a játékosok.

Amikor Kuznyecov Szergej "visszakapta" a csapatot, az - ezúttal napsütötte - edzőpálya felé vették az irányt, ahol a labdás koordináció mellett ismét a passzjátékot gyakorolták, majd szűkített területen az intenzív letámadást, illetve annak kijátszását vették át. Délután is előkerült a támadásbefejezés, az edzés pedig félpályás játékkal ért véget, ahol a fehér csapat 4-1-re nyert.

A vacsorát követően szabadprogram következett 22 óráig, ami után mindenkinek a saját szobájában kellett tartózkodni, 23 órakor pedig lámpaoltással, és kötelező alvással zárult a nap programja.

A DVTK kerete az edzőtáborban

Kapusok
Odyntsov, Artem
Bánhegyi Bogdán
Sentić, Karlo
Danilović, Branislav

Mezőnyjátékosok
Bárdos Bence
Bényei Ágoston
Bokros Szilárd
Chorbadzhiyski, Bozhidar
Csatári Gergő
Csirmaz István
Farkas Dániel
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Jurina, Marin
Lőrinczy Attila
Lukács Dániel
Medgyes Sinan
Papp Marcell
Požeg Vancaš, Rudi
Stephen, Godfrey Bitok
Szatmári Csaba
Vallejo, Alexander

Jurek Gábor továbbra is külön edz Miskolcon, illetve a szakmai stáb döntése értelmében nem tartott a csapattal Bertus Lajos és Viczián Ádám. 
Jérémie Obounet a gaboni válogatottal az U23-as Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, Julien Célestine pedig családi okok miatt néhány nappal később csatlakozik.

Az edzőtáborban folyó munkáról a DVTK hivatalos honalpja mellett a klub facebook oldalán, Instagram és Twitter csatornáján folyamatos tájékoztatást adunk.

A DVTK felkészülési programja

2023. június 5., hétfő
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. június 15-16., csütörtök-péntek
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés (csütörtök és péntek)

2023. június 19., hétfő
A csapatedzés kezdete

2023. június 28., szerda
10:30 Diósgyőri VTK - Putnok FC 3-1 (2-1)

2023. június 30., péntek
Utazás az edzőtáborba (Ausztria, Waidhofen an der Ybbs)
Átmogató edzés a megérkezés után

2023. július 1., szombat
Három edzés szombaton

2023. július 5., szerda
17:00 FK Železiarne Podbrezová (Szlovákia, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 9., vasárnap
17:00 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) - Diósgyőri VTK

2023. július 12., szerda
FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

2023. július 13.,csütörtök
??? - Diósgyőri VTK

2023. július 14., péntek
Hazautazás az edzőtáborból

2023. július 22., szombat
Diósgyőri VTK - FC Košice (Szlovákia, 1. osztály)

OTP Bank Liga 1. forduló

2023. július 28./29./30., péntek/szombat/vasárnap
Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC
(teljes sorsolás)