Mester Miron harmadik világversenyére, azon belül pedig második utánpótlás világbajnokságára készül. Törökországban harcosunk intenzív nyári felkészülést követően a 11-12 éves korosztály 40 kg-os súlycsoportjában fog szorítóba lépni, ahol ugyan még nem engedélyezett a fejre ütés, ám így is nagy csaták várhatóak.

- Mindkét harcosunk már rutinosabb versenyzőnek számít a nemzetközi mezőnyben - kezdte Jászka Krisztián a DVTK muaythai szakosztályának vezetője. - Mester Miron felkészülése nagyon jól sikerült, korához képest példaértékűen az egész nyáron napi több edzéssel készült a világbajnokságra. Az elmúlt hónapokban súlycsoportváltás történt nála, hiszen növésben van. Nagy kihívás volt így beállítani a súlyát, de véleményem szerint a 40 kg optimális lesz arra, hogy jó teljesítményt nyújtson ezen a világbajnokságon. Jóslatokba viszont nehezen bocsátkoznék, hiszen változnak a korosztályok és a növésben lévő gyerekek súlycsoportja is, így pedig nagyon nehéz bármit is előre tervezni. A nevezők száma és személyei alapján nagyon boldog lennék, ha Miron érmes helyen végezne. Értékes lenne a továbbiakra nézve és tudnánk belőle építkezni, továbbá egy ilyen eredménynél már ki tudna jönni a lelkiismeretesen elvégzett nyári edzésmunka. Éppen ezért most már a tapasztalatok mellett szeretnénk minél fényesebb éremmel hazatérni Törökországból.

A 12-13 évesek között a legkisebb, 32 kg-os súlycsoportban Iván Ádám személyében szintén szurkolhatunk majd piros-fehér versenyzőnek, aki az idei utánpótlás Európa-bajnokság után a világbajnokságon is ringbe száll.

- Iván Ádám felvidéki magyar versenyző felkészülése nagy részét Szlovákiában édesapja irányításával végezte, de a DVTK központi edzőtermében is sokat dolgoztunk azért, hogy a most második világversenyén rutinosnak számító Ádám minél jobban szerepeljen Antalyaban – folytatta Jászka Krisztián. - Ő korcsoport váltáson van túl, ahol ezúttal ő lesz a fiatalabb versenyző, a súlycsoport tekintetében pedig az alsó szegmenset súrolta, így ezen kellett dolgoznunk az elmúlt időszakban. Az edzésmunkát ő is elvégezte és itt is nagyon örülnénk, ha a dobogóra tudná verekedni magát, ami egy olyan lendületet adna a pályafutásának fiatal kora ellenére, hogy szintén tudna belőle építkezni.

A magyar csapat a két diósgyőri versenyzővel soraiban pénteken utazik Törökországba, ahová Rebrei József szövetségi kapitány mellett Jászka Krisztián szakosztályvezetőnk is elkíséri és segíti majd a hazai versenyzőket. Az erős mezőnyt felvonultató világbajnokság menetrendje a szombati sorsoláson derül ki, amit követően a küzdelmek vasárnap indulnak Antalyaban.