Összefoglaló 2023. október 22., vasárnap

FATUM-Nyíregyháza - DVTK Ongropack 3:0

Lejátszotta második mérkőzését a 2023/2024-es Extraliga szezonban a DVTK Ongropack. A piros-fehérek a FATUM-Nyíregyháza otthonában léptek pályára, ahol minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült megszorongatni a házigazdát. Az első szettet is már hat ponttal nyerte a FATUM és a folytatásban sem sikerült zárkózni, így végül magabiztos nyíregyházi siker született.

FATUM-Nyíregyháza - DVTK Ongropack 3:0


Röplabda Női Extraliga - 2. forduló

FATUM-Nyíregyháza - DVTK Ongropack 3:0 (19, 12, 15)

2023. október 22., vasárnap - Nyíregyháza, Continental Aréna
300 néző - Vezette: Dr. Árpás Krisztina Enikő, Halász Enikő Erika

FATUM-Nyíregyháza: Jeremić 6, Lászlop 7, Kocic 19, Antivero Salinas 9, Földi 4, Da Mata Galvao 4. Csere: Tóth (liberó), Szabó 1, Tolnai, Rufin Martinez. Vezetőedző: Tomáš Varga
DVTK Ongropack: Egri K. 7, Horváth 1, Kalmár 3, Skorić 7, Kiss 3, Jovanović 6. Csere: Kundrák (liberó), Einarsdóttir 5, Egri B. 1, Hegyi, Hollósi. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Tomáš Varga: Tudtuk, hogy lelkesen fog ellenfelünk röplabdázni, mert nincs veszítenivalójuk. Azt kértem, hogy ezt minél hamarabb állítsuk meg. Ez sikerült, koncentráltak voltunk, elhúztunk, és azok is játszhattak, akik eddig nem kaptak lehetőséget.

Németh Szabolcs: A mérkőzés előtt is mondtam már, hogy csak úgy van esélyünk jól szerepelni és pontokat elcsípni ilyen csapatok ellen, hogy minimalizáljuk a hibák számát. Ennek ellenére ma rengeteg hiba tarkította a játékunkat, amik törvényszerűleg meg is bosszulták magukat. Ahogy az első találkozón is, úgy most is voltak olyan periódusok és labdamenetek, amikor fókuszáltak voltunk és a megbeszélt dolgokat el tudtuk végezni védekezésben és támadásban is. Ez leginkább az első szettre volt jellemző, a második és harmadik játékrészben felőrölt minket ellenfelünk. Dolgozunk tovább és igyekszünk tudatosítani a játékosokban, hogy csak vállt vállnak vetve, csapatként működve fogunk tudni sikereket elérni. 

Tabella