- Más fajta szezonkezdés volt ez a DVTK számára, mint a korábbiak, hiszen a tavalyi ezüstérem miatt ezúttal a Diósgyőr a bajnokesélyes csapatok közt volt szamon tartva az idény kezdetétől. Mennyire volt más így elkezdeni a bajnokságot?

- Sportemberhez méltóan úgy vágtunk neki az idénynek, hogy mindig magasztosabb célokért küzdünk, ami a tavalyi második hely után nem lehetett más, mint a bajnokság megnyerése. Ennek fényében kezdtük meg az első edzést is. Ez gyakorlatilag az eltervezett munkán nem változtatott, viszont ez egy teher, amit próbálunk kellemessé tenni. Már korábban is, és ezt követően pedig még jobban szeretett volna mindenki legyőzni minket. Az ellenfeleinknek ez extra motivációt jelentett, viszont ebben mi sem vagyunk híján. Az egész ősz folyamán látszódott, hogy összeszedettek voltunk és az, hogy a srácok valóban szeretnének már magasabb szinten játszani és megmutatni magukat ott is. Ennek fényében állítottuk össze a felkészülést, és magasabb osztálybeli csapatokkal vívtuk a bajnokság előtti meccseinket. A tavalyi év sok mindenre megtanított minket. Együtt kell tudnunk élni ezzel a nyomással, ami ebben az új lebonyolítási rendben nem túl egyszerű és sokszor talán nem is igazságos.

- Eddig kiválóan sikerült, 11 győzelem és hibátlan a mérleg a bajnokságban a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott góllal. Mik voltak a szezon első felének legnehezebb és legfelemelőbb pillanatai?

- Minden mérkőzésre külön készültünk. A csúcsformánkat azonban a salgótarjáni ellenire időzítettük és hegyeztük ki. Ez sikerült, és az eredményeinket látva elég meggyőzőek voltak a további győzelmeinek is. A legnehezebb mérkőzésünk az ősz folyamán a tabella végén álló Szinvapart ellen volt, ahol az utolsó percekben dőlt el a találkozó. Magabiztosak voltunk az egész évben nagyon sok lőtt góllal. Mérkőzésenként az átlag különbségünk +11-12 körül van. Ezek nagyon fontosak egy csapat életében, hogy mi lőjük és mi kapjuk a legkevesebbet, amire nagyban törekszünk főleg utóbbi esetében. A rangadókon ez kivétel nélkül sikerült a Salgótarján, a Vác és az Acélváros ellen is.

- Idén is volt egy Magyar Kupa kaland, ahol két NB I/B-s csapatot is legyőzött a DVTK és végül csak a legmagasabb osztályban játszó Gyöngyös jelentette a végállomást. Milyen volt ez a sorozat a bajnoki terhelés mellett belülről?

- Azt vallom, hogy jobb edzést nem tudok tartani, mint egy ilyen mérkőzés. Sajnálom, hogy belefutottunk az NB I. egyik élcsapatába, mert szerettem volna, ha még tavasszal tudunk egy ilyen éles meccset játszani és túléljük az őszt. Viszont azt gondolom, hogy tavaly egy, idén pedig két NB I/B-s csapatot búcsúztatva mindenképpen sikernek könyvelhető el a sorozatbeli teljesítményünk, továbbá még a Gyöngyösnek is méltó partnerei tudtunk lenni. Másfél év alatt Diósgyőrből még csak a legmagasabb osztályban játszó csapatok vittek el pontot. Amikor elkezdtük a munkát azt fogalmaztuk meg, hogy szeretnénk, ha a DVTK otthona bevehetetlen vár lenne, és eddig gyakorlatilag ez teljesült, ami reméljük, hogy tavasszal is így lesz. Ezek különösen fontos dolgok. A bajnoki tabellákat megnézve országszerte pedig csak a Veszprém hibátlan, ami szinttől és osztálytól függetlenül azt mutatja, hogy mennyire nehéz egy bajnokságban minden meccset megnyerni. Hosszú egy ilyen szezon, fejben erősnek kell lenni, és sokat is beszélünk erről, de tudjuk, hogy mit szeretnénk és céltudatosan készülünk erre a srácokkal, akik megérdemlik, hogy magasabb osztályban játszanak.

- Említetted a tavaszi felsőházi küzdelmet, de egy Salgótarján elleni idegenbeli találkozó is vár még a csapatra februárban. Ott van már a fejekben a következő időszak vagy még teljes mértékben a pihenésen van a fókusz?

- December 21-én fejeztük be az edzéseket. A srácok nagyon megérdemlik a pihenőt, amit meg is kapnak. Azt szeretném, hogy a családjaikon és a szeretteiken legyen a fókusz, mert eddig máshol volt, de most ennek van az itt az ideje. Majd igazán a felkészülésünk elején fogunk ezekkel foglalkozni, de a háttérmunka természetesen zajlik a videóelemzések és a továbbiak tekintetében. Január 4-én kezdjük majd el a felkészülést az első edzéssel. Végezetül az idei évet szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített minket a pályán és azon kívül is, kiemelve szurkolónkat, akik hatalmas erőt adtak nekünk az egész évben. Igazán különleges érzés volt diósgyőri kézilabdázónak lenni 2023-ban. Végezetül pedig áldott és békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!