Összefoglaló 2024. február 8., csütörtök

KTE - DVTK 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a DVTK Kecskeméten vereséget szenvedett, pedig a fordított eredmény jobban megfelelt volna a játék képének. Az első félidőben a hazaiak gyakorlatilag az egyetlen helyzetet gólra váltották egy szép lövéssel, míg a másik oldalon több közeli helyzet is kimaradt. A szünet után is a DVTK maradt támadásban és előbb Rudi Požeg Vancaš egyenlített, majd Doru Popadiuc talált be a kapuba, ám utóbbi gólt a VAR les miatt érvénytelenítette. A folytatásban a lila mezesek a második helyzetüket is gólra váltották, míg a kapusuk még a 90+5. percben is védett, így otthon tartották a három pontot.

KTE - DVTK 2-1 (1-0)


OTP Bank Liga 19. forduló

Kecskeméti TE - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2127 néző. Játékvezető: dr. Csonka Bence (Szalai Balázs, Horváth Zoltán).
KTE: VARGA Bence - MÁJER Milán, SZABÓ Alex, BELÉNYESI Csaba, KATONA Levente, ZEKE Márió - BANÓ-SZABÓ Bence, VÁGÓ Levente, ZSÓTÉR Donát, HORVÁTH Krisztofer - LUKÁCS Dániel. Vezetőedző: SZABÓ István.
DVTK: BÁNHEGYI Bogdán - FARKAS Dániel, Alexander VALLEJO, Marco LUND - GERA Dániel, HOLDAMPF Gergő, Doru POPADIUC, Bitok STEPHEN - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: SIMON Miklós.

Csere: MÁJER Milán helyett SZŰCS Kornél a 46., BANÓ-SZABÓ Bence helyett Myhailo MESKHI, LUKÁCS Dániel helyett PÁLINKÁS Gergő és ZEKE Márió helyett Matheus LEONI a 66., PERNAMBUCO helyett JUREK Gábor a 68., Doru POPADIUC helyett Elton ACOLATSE a 75., ZSÓTÉR Donát helyett DEREKAS Zoltán és Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Argyris KAMPETSIS a 85. percben.
Sárga lap: Doru POPADIUC a 10., LUKÁCS Dániel az 58., KATONA Levente a 82. percben.
Gólszerző: HORVÁTH Krisztofer (1-0) a 17., Rudi POŽEG VANCAŠ (1-1) az 59., HORVÁTH Krisztofer (2-1) a 71. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Horváth Krisztofer jobbról, a 16-os sarkáról kilőtte a kapu hosszú oldalát, 1-0

59. perc: Edomwonyi húzott el a jobb oldalon, laposan centerezett, és a Vargáról lecsorgó labdát az érkező  Rudi Požeg Vancaš közelről a kapuba lőtte, 1-1

71. perc: Szűcs érte el a jobb oldalon az alapvonal előtt a labdát, majd visszagurította, amit Horváth Krisztofer a kapu közepébe lőtt, 2-1

Edzői értékelések

Szabó István

Simon Miklós