A DVTK az idei tanévtől indította el első multisport osztályát a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolával fúzióban, ahol a legkisebbek általános iskolás éveik alatt számos diósgyőri sportággal megismerkedhetnek, mint például labdarúgás, jégkorong, kézilabda, atlétika, kosárlabda, röplabda és további egyéni sportágak.

Az egyedülálló képzés egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy a gyerekeknek nem kell azonnal sportágat választani és elköteleződni egy irányba, hanem az iskolás éveik alatt fokozatosan alakulhat ki az a sportág, ami a legközelebb áll a jövő piros-fehér palántáihoz. Mindezek mellett pedig számos további előnye is van a DVTK osztályának, mint például a különleges testnevelés órák, ami ezúttal a Miskolci Jégcsarnokban zajlott.

Az izgalmas jeges foglalkozás után két magyar válogatott játékosunk, Lövei Dávid és Páterka Bence fogadta a jövő piros-fehér palántáit a felnőtt csapat öltözőjében, ahol körbevezették őket, beszélgettek velük, válaszoltak a kérdéseikre és végül egy-egy oklevelet is átadtak nekik, amik után a közös képek sem maradhattak el.

A DVTK a 2024/25-ös tanévben is elindítja multisport osztályát, ahová sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További információk a DVTK multisport osztályáról.