Beharangozó 2024. április 26., péntek

Vladimir Radenković: Újabb kihívásokat keresünk

Szombat délután a DVTK a KTE csapat ellen játszik az OTP Bank Liga 30. fordulójában. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

Vladimir Radenković: Újabb kihívásokat keresünk


A DVTK az előző fordulóban 5-3-ra nyert a DVSC ellen egy rendkívül szórakoztató mérkőzésen, ami után joggal zúgott a lelátóról a Szép volt, fiúk!

- A siker értékét növeli, hogy a Debrecen is jól játszott, de mi megmutattuk a diósgyőri mentalitást, hogy milyen győzni akarás lakozik bennünk, és persze fegyelmezetten játszott a csapat - idézte fel a találkozót Vladimir Radenković. - Az ellenfél egyenlítését követően nehézzé vált a mérkőzés, azonban büszke vagyok a srácokra, mert megmutatták a bennük rejlő tehetséget, és végül a maguk javára fordították a mérkőzést. Azonban ez a múlt, nekünk a jelenben kell élnünk annak érdekében, hogy sikeres legyen a jövőnk. Azon dolgozunk, hogy ezen az úton tartsuk a játékosokat, akik maguk is tudják, hogy ez csak egy este volt, még ha egy nagyon szép este is, tovább kell dolgozni, mert itt a következő mérkőzés, amikor pontokat akarunk szerezni.

A 29. fordulóban matematikailag is eldőlt, hogy a DVTK a következő idényben is az élvonalban szerepel. Ezzel sikerült teljesíteni az év eleji első célkitűzést.

- Továbbra is minden egyes mérkőzésen úgy küldöm pályára, hogy nyerni kell - reagált a vezetőedző. - Valóban eldőlt, hogy jövőre is az OTP Bank Ligában szerepelünk, de továbbra sem csak focizgatni akarunk, hanem újabb kihívásokat keresünk, és be akarjuk bizonyítani, hogy annak is meg tudunk felelni. Úgy is tekinthetünk a következő négy bajnokira, hogy az egyfajta vizsga számunkra, amikor kiderül, képesek vagyunk-e elviselni azt a nyomást, amikor nagyobb célokért küzdünk.

A győzelem mellett talán az okozta a legnagyobb örömet, hogy Fekete Vince, a DVTK LSA növendéke góllal mutatkozott be az élvonalban az előző héten.

- Ennél jobb debütálást el sem lehet képzelni, de én hosszú távon gondolkodom a fiatalokban - avatott be a szerb sportszakember. - Persze egy fiatal középcsatárt mindig könnyebben pályára küld a szakmai stáb, de már figyeljük azt is, hogy kik lehetnek a következők. Azért hasznos a közös munka, mert például Fekete Vince korábban sosem volt még meccskeretben, de az edzéseken, az egymás elleni játék során láttuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik, mennyire higgadt tud maradni a kapu előtt, ezért számunkra nem okozott nagy meglepetést, ahogy kihasználta a ziccert a DVSC ellen. A diósgyőri akadémián több tehetséges fiatal is bontogatja a szárnyát, akiket folyamatosan figyelemmel kísérünk. Azt nem ígérem, hogy már ebben a bajnokságban lehetőséget kapnak, de amennyiben töretlen marad a fejlődésük, akkor a felkészülési időszakban vagy a következő bajnokságban biztosan eljön az ő idejük is. És Fekete Vince gólja kiváló üzenet az összes akadémistának, hogy dolgozzanak teljes erőbedobással, bízzanak magukban, ugyanakkor legyenek türelmesek, és akkor ők is lehetőséget kaphatnak a DVTK első csapatában. Ugyanis hosszú távon ez lehet a DVTK jövője, a tehetséges fiatalok és a már sokszor bizonyított rutinos labdarúgók elegye alkothat sikeres csapatot.

A DVTK taktikája ült a DVSC ellen, azonban a KTE más stílusban játszik, váltottunk témát.

- Sok múlt heti pozitív tapasztalatot fel tudunk használni most szombaton is, de akár a negatívumokból is tudunk tanulni, mert nem csapjuk be magunkat azzal, hogy a DVSC ellen csak szép és jó dolgokat mutattunk a pályán. A Kecskemét egy kellemetlen ellenfél, mert magasan letámadnak, ráadásul a csapatuk, különösen a védelmük tele van erőteljes felépítésű játékosokkal. A játékstílusuk különbözik a korábbi ellenfeleinkétől, de megpróbáljuk megtalálni ennek az ellenszerét is - mondta.

Például a kezdőjátékosok rotálásával is lehet reagálni az eltérő játékstílusra.

- Azt látom az edzéseken a srácokon, hogy teljes odaadással végzik a munkát, és alig várják, hogy megmutathassák a tudásukat a stábnak, a közönségnek - árulta el. - Ilyenkor könnyű egy edző munkája, mert bárkihez nyúlhat. A hátralévő mérkőzéseken igyekszem nekik lehetőséget adni, de fenekestől sem akarom felforgatni a csapatot.

A DVTK 40 ponttal a 7., míg a KTE 37 ponttal a 8. helyen állva várja a szombaton délután 5 órakor kezdődő mérkőzést

- Most szombaton is győzni szeretnénk, de ismét nem lesz egyszerű dolgunk - vetítette előre. - Türelmesen és okosan kell játszani, hogy a megfelelő pillanatban meg tudjuk ragadni a lehetőséget. Mindig könnyebb hazai pályán, a saját közönségünk előtt játszani, bár éppen mi nem panaszkodhatunk a minket mindenhová elkísérő szurkolók számára. A drukkerek kitartottak mellettünk a nehezebb időszakokban is, és múlt héten valamennyit törlesztettünk is a feléjük fennálló adósságunkból. Bízom benne, hogy ismét nyerni tudunk, és lefújást követően közösen fogunk ünnepelni - bizakodott Vladimir Radenković.