Maikel López
(Fotó: Szabó Gábor)

- Milyen információink vannak a portugál csapatról?
- Ellenfelünk volt tavaly a portugál bajnok, ez nyilván önbizalmat ad nekik, bármilyen sorozatban is vesznek részt. Pár nappal ezelőtt a Szuperkupában négy ponttal veszítettek. Nemrég igazoltak egy amerikai irányítót, van egy amerikai hátvédjük, nincs kimondott ötös centerük. Szeretnek szemtől-szembe játszani a gyűrűvel, sok egy-egyezéssel. Agresszív letámadásokkal védekeznek. Ma megkapjuk róluk a videót is, így kellőképpen fel tudunk belőlük készülni. Nem lesz könnyű dolgunk, fontos, hogy végig koncentráltan játsszunk, hogy ne lepjenek meg minket.

- Milyen céllal utazunk Portugáliába?
- Minden sorozatban fontos az első mérkőzés, az Európa Kupában különösen. Győzni szeretnénk, és a továbbjutás szempontjából nagyon fontos pontkülönbségre is oda kell figyelni.

- Spanyol szakemberként nyilván nem ismeretlen az Ön számára a portugál kosárlabda. Milyen erőt képviselnek?
- A portugál klubok, hasonlóan a többi európai klubhoz, sok külföldi játékost foglalkoztatnak, így nincs értelme összehasonlítani a nemzeti együttest a klubcsapatokkal. Minőségi idegenlégiósok játszanak a portugál bajnokságban is.

- Kire nem számíthat a szakvezetés?
- Ugyanazzal a csapattak utazunk Portugáliába, mint Pécsre. Romina Ciappina továbbra is bokaszalag-sérüléssel bajlódik, naponta két kezelést kap, így nem tud velünk utazni.

- Kicsit szaladjunk előre, pénteken újabb mérkőzést kell játszania a csapatnak a bajnokságban. Jut idő majd a pihenésre?
- Pénteken hajnal fél négykor száll majd le a repülőnk Portugáliából. Tudjuk, hogy nem szerencsés a menetrend, sem átszállással, sem közvetlen járattal nem tudunk hamarabb visszautazni. A Hunguest Hotel Milleniumban szállunk majd meg, lejátsszuk a Vasas elleni mérkőzést és úgy utazunk vissza Miskolcra. Sűrű a program, de biztos vagyok benne, hogy a lányok bírni fogják.

Európa Kupa

A-csoport

Dátum Nap Időpont Helyszín Párosítás Eredmény
1. 2014.11.05. szerda 19:45 Cascais Lombos Cascais - Aluinvent-DVTK

2. 2014.11.19. szerda 18:00 Miskolc Aluinvent-DVTK - Castors Braine
3. 2014.11.26. szerda 18:00 Miskolc Aluinvent-DVTK - Carolo Basket
4. 2014.12.03. szerda 18:30 Miskolc Aluinvent-DVTK - Lombos Cascais
5. 2014.12.10. szerda 20:30 Charleville-Mézières
Carolo Basket - Aluinvent-DVTK
6. 2014.12.18. csütörtök 20:30 Braine L'Alleud
Castors Braine - Aluinvent DVTK


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!