A Lombard FC Pápa 2004-ben alakult meg, amikor is a Lombard FC Haladás áttette székhelyét Pápára, s így a csapat rögtön az élvonalban kezdte első idényét. Eredetileg a Balaton FC érkezett volna Pápára, azonban az utolsó pillanatban Diósgyőrbe költözött a siófoki csapat. Helyettük jött a Bíró Péter által fémjelzett Lombard Kft. A csapatot egyrészt a volt Balaton FC játékosok alkották, akik nem követték volt csapatukat Diósgyőrbe, valamint a volt Haladás játékosok. Az edző is az ex-Haladás tréner, Tóth Bálint lett.

A csapat legnagyobb sikerét a 2009/2010-es bajnokságban aratta, amikor a 11. helyet szerezte meg az NB I-ben.

Tavaly a bajnokságot a  13. helyen zárta Véber György együttese. A legjobb gólszerzőjük a 11 találatig jutó Goran Maric volt.

A nyári átigazolási időszakban távozott Bárányos (Vasas), Heffler N. (Paks), Bali (Sifófok), Abwo (Zaglebie Lubin), Rebryk (Siófok), Rajnay (Újbuda), Tóth N., Venczel, Szabó Zs., Bíró P. Lejárt a kölcsönadása, így visszatért Győrbe Zoran Supic.  Valamint egy évre kölcsönbe Diósgyőrbe került Takács Péter, így ha Benczés Miklós is úgy akarja pályára léphet szombaton a volt csapata ellen.

Az érkezők listája is elég hosszú: Ferenczi (Vasas) Horváth L. (Nyíregyháza), Sander Puri (AEL Larisza), Présinger (Videoton), Rása (Videoton), Germán (Nyíregyháza - kölcsönből vissza), Totadze (Győr - kölcsönbe), Ganugrava (Győr - kölcsönbe) húzott pápai szerelést.

Jelenleg a tabella 4. helyén áll a Lombard Pápa Termál FC.  Eddig három győzelmet és egy döntetlent játszottak Véber Györgyék.

1. forduló: Újpest - Pápa         0-1 G.: Maric
2. forduló: Pápa - Siófok         2-0 G.:  Maric (2)
3. forduló  Paks - Pápa           1-1 G.:  Maric
4. forduló: Pápa - Kaposvár   1-0 G..  Lovrencsics

Egymás ellen

A Lombard Pápa első NB I-es mérkőzését éppen ellenünk játszotta. 2004. augusztus 7-én a szintén viszontagságos időszakon áteső,  Diósgyőr BFC néven szereplő csapatunk csupa - akkor még - ismeretlen játékossal állt ki a mérkőzésre. A 8000 néző sajnos hiába várta a csodát, Kiprich József együttese ugyanis 3-1-re alulmaradt a Pápai együttessel szemben. Csapatunk a Takács T. - Katona, Hornyák, Máté, Virágh - Fodor P. (Papp G. a 67.), Hompoth, Müller Zs., Krajncz - Tisza, Sipeki. összeállításban vette fel a küzdelmet. A gólunkat az a Müller Zsolt szerezte, aki később megfordult a Lombardnál is.

A következő mérkőzést a DVTK stadionban a 2005/2006-os bajnokságban játszottuk a pápaiakkal. Pajkos János együttese már a mérkőzés elején hátrányba került és azt már nem is tudta ledolgozni, így a lombardisták újra elvitték a 3 pontot Miskolcról.

A harmadik - és egyben utolsó - miskolci találkozónkon viszont már megtört a jég. Három gólt lőttek Lippaiék a Lombardnak és ezzel három ponttal gazdagodott a szezon végén az NB I-től búcsúzó Diósgyőr.

Az utolsó DVTK - Pápa mérkőzés jegyzőkönyve:

Diósgyőri VTK - Lombard FC Pápa 3-0 (2-0)

Miskolc, 4000 néző v.: Sulyok (ifj. Tóth V. , Tóth I.) 
Diósgyőri VTK: Malinauskas - Bognár, Gal, Jeknic, Vukadinovic - Takács, Supic - Balajti, Huszák, Lippai - Brnovic. vezetőedző: Tóth László 
Pápa: Szűcs L - Vencel, Farkas A., Dlusztus, Rajnai - Varga G., Gyömbér, Heffler N. - Bárányos - Jovánczai, Orosz. vezetőedző: Véber György

Csere: Orosz helyett Bali a 32., Huszák helyett Búrány az 53., Dlusztus helyett Abwo az 53., Varga G., helyett Granát a 60., Balajti helyett Dobos a 62., Brnovic helyett Sadjo a 82. percben
Sárga lap: Venczel a 17., Bali a 44., Rajnai a 71., Farkas A. a 74 . percben
Gól: Lippai a 6. (1-0), Brnovic a 38. (2-0), Búrány a 89. percben (3-0)



Az eddig lejátszott Diósgyőr - Lombard FC Pápa mérkőzések:

  1. 2004/2005
    Diósgyőri BFC - Lombard FC Pápa 1-3 G: Müller Zs.
  2. 2005/2006
    Diósgyőri BFC - Lombard FC Pápa 0-1 G: -
  3. 2009/2010
    DVTK - Lombard FC Pápa 3-0 G.: Lippai, Brnovic, Búrány
A legutolsó találkozásunk diósgyőri sikerrel zárult
(fotó: Hawk)