A mérkőzés mintegy 40 perces kényszerszünettel kezdődött, mert a hazi kapu előtt találtak egy lyukat a jégben, és addig kellett várni, amíg ezt ki nem javították. Nagy fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani, de inkább az Újpest támadott többet. Ez az erőfeszítésük a 13. percben járt eredménnyel, amikor Pance második kísérletre betalált Adorján kapujába (1-0).

A második harmad rosszul sikerült, hiszen az Újpest zsinórban három gólt lőtt az 5. és a 15. perc között. A miskolci játékosok hiába mentek előre, sokáig nem jött össze semmi. A 17. percben aztán Galanisz lőtt szép gólt (4-1).

A harmadik harmadban nem sikerült közelebb kerülni a vendéglátókhoz, sőt a játékrész végén két újabb gólt kaptak a vendégek.

UTE - DVTK Jegesmedvék 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

Újpesti jégcsarnok 400 néző. Játékvezető: Halassy, Haszonits, Pálkövi, Berger.
UTE: Sila - Huba, Feil, Nemes, Lindgren, Gröschl, Mihalik, Zalavári, Dömötör, Dósa, Pance, Hegyi, Virág, Pichler, Kiss, Garbacz, Hodos, Csanyi, Turbucz, Sommer, Kiss, Pleszkán (k). Edző: Szilassy Zoltán.
DVTK Jegesmedvék: Adorján - Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss (k). Edző: Mayer Péter.

Gólszerző: Pance(2), Csanyi, Garbacz, Mihalik, Gröschl ill., Galanisz
Kiállítás: 4 perc illetve 10 perc

Mayer Péter: - Ma csak 20 percig hokiztunk, különösen a kapuk előtt voltunk gyengék. Amíg a saját kapunk előtt hagytuk az Újpestet, hogy "munkás" gólokat lőjön, addig mi nem tudtuk begyötörni a korongot a gólvonal mögé a másik oldalon. A mérkőzés döntő részében átengedtük az irányítást az ellenfélnek, és ők éltek is ezzel.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!