Összefoglaló 2020. február 19., szerda

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 91-60

Újabb magabiztos győzelmet aratott - a hazai pályán a bajnokságban továbbra is veretlen - Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata a Generali Arénában szerdán este. A piros-fehérek ezúttal a Ceglédet múlták felül.

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 91-60


A kezdő negyed első pontjait a vendégek szerezték Higgins révén, ezt egyenlítette ki Medgyessy Dóri passzából, Maja Škorić. Érezhetően nagy akarással kezdett mindkét csapat. Walker-Kimbrough blokkja után megszerezte a vezetést a Diósgyőr, de ezt a ceglédi irányító, Swanier hármasával hamar megfordította a vendég együttes (6-7). Shatori percei következtek, aki két gyors indítás után egy trojkát is elsüllyesztett. Kezdett megnyugodni a hazai gárda, így egyre inkább elléptek ellenfelüktől (17-9). Morrison hatalmas sapkája után Katona Szidi védekezett harcosan. Nyolc másodperccel a vége előtt Zele Dorina ziccere jelentette a negyed végét (19-11).

A második tíz percben Licskai 2+1-es kombinációjával közelített a Cegléd, de Cziczás mester időkérése után gyorsan helyre állt a rend. A DVTK sokkal keményebb védekezésre váltott, ami láthatóan nem ízlett a vendégeknek. Előbb Kányási dobott egy hármast, majd nem sokkal később ismét Shatori szerzett labdát, amit kosárral fejezett be (26-16). Némi bírói közjátékot követően, előbb ismét Kányási, majd Shatori vágott be egy-egy hármast, ami után nem is maradt el a ceglédi időkérés (32-16). Pusztai Petra sem akart lemaradni a többiektől, kiosztott egy szép blokkot, majd a megszerzett labdából dobott egy tempót is, tovább növelve a különbséget. Walker-Kimbrough továbbra is tarthatatlan volt. Maja Škorić zseniális passzát úgy váltotta kosárra, hogy még oda is ütöttek neki, és a megítélt büntetőt is értékesítette. Az első félidő végét Kányási Veronika újabb hármasa zárta le (42-27).

A harmadik tíz percet jobban kezdte a kék mezes vendég gárda, de Maja Škorić vezérletével, aki előbb egy duplát, majd egy triplát is értékesített, hamar érvényesítette fölényét a Diósgyőr. Ezt követően Walker Kimbrough is kintről dobott egy kosarat, ami után az addigi legnagyobb különbség állt az eredményjelzőn (50-31). A vendégek görög válogatott játékosa, Sotiriou igazolta klasszisát, két remekbe szabott egyéni megmozdulással. Ismét Maja és ki más, mint Shatori. Mindketten újból hárompontost értékesítettek, utóbbi játékos tette ezt úgy, hogy dobhatott még egy plusz büntetőt is, amit, természetesen pontra váltott. Carrasco mester azonnal időt is kért. Tori, Tori és Tori… Két szemet gyönyörködtető blokk, majd Kányási Vera passzából egy sima ziccer és egy újabb hármas (61-39). Parádés, amit a piros-fehérek amerikai légiósa három negyed alatt produkált. 28 pont és hét lepattanó. Káprázatos! Az utolsó negyed előtt magabiztosan vezetett Cziczás László csapata (63-44).

A záró felvonásban sem változott a játék képe. Folytatódott a Shatori-show. Előbb egy 2+1-et helyezett a gyűrűbe, majd egy triplát, közben pedig szerzett egy labdát és kiosztott újból egy blokkot. A vendégeken érezhető volt, hogy egyre inkább fáradnak, ekkor már sok pontatlanság jellemezte a játékukat. Erejükből néhány felvillanásra futotta. Zele Dorina a dudaszó pillanatában dobott duplát, majd Pusztai Petra egy ugyanilyen értékű kosárral növelte 24 pontosra a hazai előnyt (77-53). Két és fél perccel a vége előtt vastaps kíséretében foglalta el helyét a kispadon Walker-Kimbrough, aki a mai mérkőzésen, ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott. Az utolsó két percben parádézott a Diósgyőr, előbb Maja Škorić a levegőben ,,úszva” váltotta kosárra Kiss Angi passzát, majd fiatal centerünk értékesítette Medgyessy zseniális asszisztját. A végén Megyó fantasztikusan olvasta a játékot, és labdaszerzése után, öt másodperccel a vége előtt beállította egy könnyű ziccerrel a végeredményt (91-60).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 18. forduló

Aluinvent DVTK-VBW CEKK Cegléd 91-60 (19-11, 23-16, 21-17, 28-16)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Goda László, Pozsonyi László.
DVTK: Medgyessy 2, Walker-Kimbrough 34/15, Pusztai 6, Škorić  16/6, Morrison 8. Csere: Katona 4, Kányási 13/9, Kiss A. 4, Zele 4, Szűcs R. Vezetőedző: Cziczás László.
Cegléd: Swanier 13/3, Révész L., Gorjanácz 7, Sotiriou 5/3, Higgins 20. Csere: Kobolák 4, Licskai 6/3, Szirony D.3, Böröndy 2, Király. Vezetőedző: Gabriel Carrasco.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Nagyon jó csapatmunkát nyújtottunk. Sok mindenkit kiemelhetnék, mert nagyon jól játszottunk, főleg védekezésben. Letudtuk az első kötelezőt, megyünk tovább és azon leszünk, hogy a következő két mérkőzést is ilyen magabiztosan behúzzuk.

Gabriel Carrasco: - Negyedenként több, mint húsz pontot kaptunk, ami nagyon sok. Tudtuk, hogy a hazaiak agresszíven fognak játszani, mégsem reagáltunk erre megfelelően. Ezek után nem lehetett más a végeredmény kimenetele.


Az Aluinvent DVTK a következő körben a PINKK vendége lesz. A mérkőzés február 22-én szombaton 18 órakor kezdődik Kozármislenyben.