Kaila Charles 1998-ban született a Maryland állambeli Glenn Dale-ben, az Amerikai Egyesült Államokban. Középiskolás korában már aktívan kosárlabdázott, 2014-ben és 2015-ben is korosztályos bajnok volt az állami bajnokságban. Kimagasló teljesítménye miatt több díjat is kapott, számos egyetem szerette volna a csapatában tudni Charlest. Ő végül a Maryland Egyetemet választotta, ahol már első mérkőzésén dupla-duplát ért el, végül egyetemi karrierje alatt 134 mérkőzésen 14,81 pontot átlagolt. A WNBA draftján a második körben, 23. választásként a Connecticut Sun csapata draftolta le 2020-ban. A Sunnál két szezonban összesen 51 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 4,7 pontot átlagolt. A 2022-2023-as szezont az izraeli első osztályban szereplő Hapoel Rishon Lezion gárdájában játszott, 21 mérkőzésen 24 pontot, 9,4 lepattanót és 5.8 gólpasszt átlagolt. A 2023-as WNBA szezont a Seattle Storm csapatával kezdte meg, összesen 4 mérkőzésen lépett pályára, jelenleg már nem tagja a keretnek.

- Kaila Charles külső posztra érkezik, nagyon hasonló játékstílust képvisel, mint a tavalyi csapatban Guirantes. - kezdte az amerikai játékos ismertetését Völgyi Péter sportszakmai igazgató. - Charles felépítésre egy vékonyabb alkat, ezért lepattanózásban nem várom tőle azt a domináns játékot, amit Guirantes mutatott az előző szezonban. Ugyanakkor Charles  egy rendkívül gyors és robbanékony játékos, amit több esetben nagyon hiányoltam tavaly a támadójátékunkból - remélem, ezen a területen sokat lendít majd a játékunkon. A játékrendszerünkben továbbra s alapvető elvárás a külső posztos játékosoktól, hogy egyes, kettes és hármas poszton is bevethetők legyenek, olyan játékost kerestünk, aki megfelel ennek a kritériumnak. Charles ebben maximálisan jó, ezért is esett rá a választásunk.

- A kihívások miatt igazoltam Diósgyőrbe! - mondta Kaila Charles bemutatkozó nyilatkozatában. - Ez lesz az első alkalom, hogy Euroligában vagy Európa Kupában szerepelhetek, nagyon örülök annak, hogy a magyar bajnokság mellett a nemzetközi színtéren is érdekeltek leszünk a csapattal. Magasak az elvárásaim a következő idénnyel kapcsolatban, szeretném, hogy a legjobb játékunkat tudjuk nyújtani és minden fronton versenyképesek legyünk, a hazai bajnokságban pedig harcban legyünk a bajnoki címért. Minden mérkőzésre és minden edzésre nagy energiákat szeretnék hozni a csapatba, hatalmas versenyszellem lakik bennem. Bár ez lesz az első évem Magyarországon, láttam már néhány alkalommal a DVTK-t játszani korábban, hiszen jó barátságban vagyok Arella Guirantessel, aki itt szerepelt tavaly, és csak jókat mondott a csapatról, a stábról és a városról egyaránt. Izgatottan várom a következő szezont!

Névjegy

Név: Kaila Charles
Születési idő: 1998. március  23. (25 éves)
Születési ország: Amerikai Egyesült Államok
Állampolgárság: USA
Magasság: 185 cm
Poszt: 1-2-3
 

Pályafutás

2023/24 - DVTK HUN-Therm
2022/23
- Hapoel Rishon Lezion (Izrael)
2021 - Connecticut Sun (WNBA - USA)
2020 - Connecticut Sun (WNBA - USA)
 

Sikerei

AAAA Kategória Állami Bajnok - 2014, 2015
WNBA All-American Third Team tagja - 2020