Az elmúlt hetekben vált biztossá, hogy lesz diósgyőri indulója a világ harmadik legnagyobb sporteseményének - a nyári olimpia és a labdarúgó világbajnokság után - a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak Tóth Anna személyében. Tigyi József tanítványa korábban sajtótájékoztatón beszélt a Budapestig vezető útjáról és a kezdeti éveiről, míg egyik utolsó miskolci edzésen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő személyesen látogatta meg és adta át jókívánságait fiatal atlétánknak.


- Azt gondolom mindannyian, akik itt élünk, nagyon büszkék lehetünk Annára – nyilatkozta Csöbör Katalin. - Azzal, hogy kvalifikálta magát az atlétikai világbajnokságra, már miskolci történelmet írt, hiszen ő az első sportoló, aki ezt elérte. Szerettem volna neki személyesen elmondani, hogy mindannyian vele vagyunk és szurkolunk neki, ezért is látogattam meg a csütörtöki edzésén. Valamint szerettem volna őt meglepni egy kabala karkötővel, aminek a zsinórja a DVTK piros színét jelképezi, és van rajta egy négylevelű lóhere medál, amely remélem, hogy szerencsét hoz majd neki a hazai rendezésű világbajnokságon! Ezúton is szeretnék Tóth Annának és edzőjének, Tigyi Józsefnek gratulálni az eddig elért eredményekhez!

- Ami az utolsó hét edzéseit illeti a mennyiségi munkát már teljesen lecsökkentettük, inkább a minőségire próbálunk fókuszálni - nyilatkozta Tóth Anna. - A teljes 100 méter gáton a világbajnokságig már nem megyek végig, ilyenkor már nem szeretünk a rajtgéptől a célig futni. Inkább azokra a technikai dolgukra fókuszálunk, amikben a legtöbbet tudok fejlődni, ilyen például a rajt és az első két-három gát. Szombatig még itthon készülök, utána vasárnap utazunk fel az edzőmmel Budapestre, hétfőn már ott mozgatok át, kedden pedig jöhet életem legnagyobb versenye. Rengeteg üzenetet és bíztatást kapok, ami hatalmas motivációt ad. Minél többen szurkolnak nekem, annál nagyobb erőt érzek magamban.