- Nagyot tévedek, ha azt mondom, talán te sem gondoltad, hogy hat forduló után veretlen lesz a Diósgyőr az Euróligában?
- Ez valóban így van. Csapatként és egyénileg is erősödtünk a nyáron, de az, hogy hat forduló után nem kaptunk még ki az Euroligában, egyáltalán nem reális. Amikor kiderült, hogy selejteznünk kell a sorozatba jutáshoz, kicsit elszomorodtunk. Viszont a lányok nagyon akarták a sikert, ez összekovácsolt minket. De a neheze még hátra van...

- Minek köszönhető a minden várakozást felülmúló szereplés?
- Nincsenek nagy titkok. A stábom rengeteget dolgozik, mindenki elkötelezett, a maga területén maximumot ad, hogy minden téren felkészítsük a lányokat a soron következő feladatokra. Női csapatról beszélünk, ezért nagyon fontos, hogy meglegyen a megfelelő kohézió. Nekünk nincsenek Euroliga mércével mérve sztárjaink, de nagyon jó játékosaink vannak. Tiszteletben tartom, hogy a játékosoknak vannak egyéni céljai, törekvései, az én feladatom, hogy próbáljam ezeket a célokat egy irányba fésülni, hogy egybe essenek a csapat célkitűzéseivel. Úgy terelem a lányokat, hogy hosszútávon gondolkozzanak a karrierjükről, rövidtávon pedig koncentráljanak a klubjukra, a Diósgyőrre és az előttünk álló feladatokra. A nyugalom és a kölcsönös bizalom az alapja itt mindennek, és ez oda-vissza megvan.

- Pár nap távlatából hogyan látod a szerda esti Valencia elleni győzelmet?
- Nagyon büszke vagyok a csapatra, és bár követtünk el hibákat, összességében az ellenfél kulcsjátékosait jól sikerült semlegesíteni. Helyenként okos, helyenként kicsit passzív támadójátékkal, de végig stabil védekezéssel szereztük meg zsinórban a hatodik győzelmünket. Azok a periódusaink voltak gyengébbek, amikor támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek, és hagytuk, hogy zavartalanul átvegye valamelyik extra dobó játékosuk a labdát és üresen bedobja. Amikor ebben a két szegmensben hibáztunk, akkor nagyon nehéz perceket éltünk meg és ilyenkor a támadójátékunk is akadozott. A Valenciából hiányoztak játékosok, de nálunk is volt hiányzó, a csapat ezt nagyon megérezte, de örülök neki, hogy összességében megérdemelten nyertük meg a meccset úgy, hogy szinte végig vezettünk. Megyünk tovább az úton. Próbáljuk tovább építeni, szépíteni a játékunkat, mert azt bevallom, hogy a válogatott szünet okozta kiesés fizikálisan és taktikailag is meglátszódott.

- Milyen volt a hangulat a pálya széléről nézve?
- Diósgyőrben mindig öröm kosárlabdázni és dolgozni, de most külön örülök annak, hogy nagyon sok nézőnk volt kint a Valencia ellen, ahogy megyünk előre, egyre zsúfoltabb a lelátó. Azt gondolom, senki nem bánta meg, aki kijött a meccsre. Mivel szerdán a címvédő és hozzánk hasonlóan veretlen Fenerbahçe érkezik, bízom benne, hogy még többen kilátogatnak a DVTK Arénába.

- Feltűnő volt, hogy míg a spanyoloknál egy-két húzóember volt, a Diósgyőrnél négy-öt olyan játékos is volt, aki elérte a dobott pontokban a tízet. Ez azért megnyugtató.
- Igen, ez a jellemző ránk. Ritka, amikor valaki 20 pont fölé jut, a legtöbb meccsünket így nyerjük. Csak egy példa erre: Kaila például elsőre úgy tűnt, hogy most nem játszott jól, aztán megnéztem a statisztikáját és 12 lepattanót szedett össze a tíz pontja mellé. Óriási szívvel harcolnak a csajok, de ahhoz, hogy ezen a szinten tudjunk még mérkőzéseket nyerni, ahhoz pontosabbá kell tennünk a támadójátékunkat is.

- A Vasas ellen magabiztos győzelemmel hangolt a DVTK HUN-Therm a szerdai csoportrangadóra. Milyen volt a szombati bajnoki?
- Szerettük volna a kulcsjátékosainkat pihentetni, az volt a cél, hogy megfelelő játékpercet tudjanak játszani a fiatalok is. Nehéz elosztani a terhelést, hiszen nekik három mérkőzésük is van ezen a hétvégén. Az első félidőben nehezen találtuk a ritmust, de aztán változtattunk a védekezésünkön, és sikerült nagyon magas szinten védekezni a harmadik negyedben. Örülök neki, hogy túl vagyunk ezen a mérkőzésen is, most tudunk egy rövidet szusszanni a szerdai csúcs rangadó előtt.

- Hogyan várod Fenerbahçe elleni a csoportrangadót?
- Az biztos, ha meg akarjuk őket verni, akkor még annyi hiba sem fog beleférni, mint a Valnecia ellen. Ugyanakkor nem ez az első olyan mérkőzésünk, ahol egy bombaerős ellenféllel szemben kell hazai pályán bizonyítanunk, tudjuk mit kell tenni a győzelemért. Kicsit kevesen vagyunk, Kányási Veronika kiesése után nem hiányzott a csapatnak egy újabb sérülés, ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy Milica Jovanović térdszalag húzódása nem súlyos, jelen állás szerint csak két-három hetet kell kihagynia. Az orvosi stábunk dolgozik rajta, hogy ezt az időt minél jobban lerövidítsük, de Verához hasonlóan ő is csak akkor léphet pályára, ha 100%-os állapotban lesz. Félelmetes hangulat lesz a lelátókon, erről a szurkolóink gondoskodni fognak, és még ha nem is ijed meg az Euroliga címvédő ellenfelünk, azért remélem olyan őrületet tudunk mi is hozzátenni a pályán, amivel közösen zavarba tudjuk hozni őket.