Előbb Papán, majd Tenerifén, végül pedig Nyíregyházán edzőtáborozott Tóth Anna a DVTK fiatal gátfutója a 2024-es szezon alapozásaként, amelyek közül a legutóbbi alkalommal már a versenyszituációban is kipróbálhatta magát.

- A nyíregyházi edzőtábor nagyon jól sikerült, miden munkát el tudunk végezni, amit szerettünk volna - kezdte Tóth Anna. - Szerencsésnek mondhatom magam, mert kerekes Grétával kétszer is tudtunk együtt gátazni, ami sok mindent meg tudott mutatni, hogy mennyit fejlődtünk és milyen újra egy versenyhelyzet. Ez is sokat adott a héthez, így tudunk jobban finomítani pár dolgon. Szóval minden úgy sikerült, ahogy terveztük.

Atlétánk a szezont január 23-án a finnországi Tamperében kezdi majd bronze tour versennyel, amit követően február 13-án Szerbia fővárosában, Belgrádban áll rajthoz 60 méter gáton ezúttal már silver tour megmérettetésen.

- A finnországi verseny nagyon hirtelen jött, még nem vagyok versenyszezonra beállva, de már nincs sok idő az áthangolódásra. Az első verseny egy jó alaphangot adhat a fedettpályás szezonra, fontos lesz és nagyon várom. Ki vagyok éhezve a versenyzésre és arra, hogy megtudjam hol tartok. A belgrádi versenyen mindenképp szerettem volna idén is elindulni. Egyrészt B kategóriás és jó pontokat lehet szerezni, kiváló a pálya is és tetszett tavaly a rendezés is, illetve nincs olyan messze, ami ad egy fajta változatosságot. A versenyekig már nem végzek mennyiségi munkát, csak finomítani és csiszolni próbáljuk a formát minél gyorsabb dolgokkal - zárta vb indulónk.

Tóth Anna versenynaptár - 2024 eleje

Január 23.

Finnország, Tampere - bronze tour

Február 13.

Szerbia, Belgrád - silver tour