Beharangozó 2024. március 17., vasárnap

MK: Ma finálét játszik a DVTK HUN-Therm

A Killik László Női Magyar Kupa elődöntőjében a DVTK HUN-Therm magabiztos játékkal, végig vezetve 69:80 arányban legyőzte a SERCO UNI Győr együttesét és bejutott a Killik László Női Magyar Kupa fináléjába, ahol a címvédő Sopron Basket lesz az ellenfele. A mérkőzés előtt bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közelmúltbeli mérkőzéseit.

MK: Ma finálét játszik a DVTK HUN-Therm


Killik László Női Magyar Kupa, döntő

2024. március 17., vasárnap (Győr, Egyetemi Sportcsarnok)
19:45 Sopron Basket - DVTK HUN-Therm

A mérkőzés győztese megnyeri a 2024-es Killik László Női Magyar Kupát.

Mérkőzés információk

Helyszín

Győri Egyetemi Sportcsarnok (9026 Győr, Egyetem tér 1.) ​

Jegyinformáció

A Killik László Női Magyar Kupa jegyinformációja ide kattintva érhető el. 

Közvetítés

A találkozót az M4+ élőben közvetíti, az mkosz.hu oldalán szöveges tudósítás olvasható.

 

Ellenfél-leső

A Sopron a magyar bajnokság címvédőjeként és amMagayr Kupa címvédőjeként az idei szezonban anyagi helyzetére vonatkozóan visszalépett a nemzetközi kupában való indulástól, és egy megfiatalított, többségében magyar játékosokra épülő kerettel indult neki az idei pontvadászatnak. Fegyverneky Zsófia, Jelena Brooks, Határ Bernadett és Turner Yvonne mellett Böröndy Vivien is maradt Sopronban, míg Papp Klaudia a Vasasból igazolt Sopronba. Fiatal vonalon maradt a Varga Alíz - Sitku Zsuzsanna páros, míg Czukor Dalma Olaszországba távozott. Erősítésként érkeztek a Toman-testvérek, Réka és Dóra, valamint a soproni utánpótlás-akadémiáról több tehetséges játékost is a felnőtt csapathoz hívott Gáspár Dávid vezetőedző. Légiósposzton a Győrből jól ismert Beatrice Mompremier érkezett, mellette a fiatal tehetség, Jovana Jevtovic is Sopronba szerződött.

A Sopron idén 11 győzelemmel és 6 vereséggel a bajnoki tabella negyedik helyét foglalja el egy fordulüval az alapszakasz vége előtt. Jelenleg Fegyverneky, Turner, és Mompremier sem áll a Gáspár Dávid rendelkezésére, így más felállásban kénytelenek játszani. 
A Killik László Női Magyar Kupa elődöntőjében a Vasas Akadémia csapatát győzték le egy kiélezett mérkőzésen. 

Egymás ellen

Az idei szezonban kétszee találkoztak a csapatok, a 8. és a 17. - előrehozott- fordulóban, mindkétszer a diósgyőri csapat hagyta el győztesen a pályát. A Magyar Kupában legutóbb a 2022-es, hazai pályán megrendezett fináléban találkozott a két gárda, akkor egy káprázatos utolsó 1 perccel, 9 pontos hátrányt ledolgozva, hosszabbításban vertük meg a soproniakat.  

2024. január 14.

DVTK HUN-Therm - Sopron Basket 71-65 (13-20, 22-13, 19-19, 17-13)

2023. december 9.

Sopron Basket - DVTK HUN-Therm 59-74 (22-22, 7-18, 14-15, 16-19)