A negyeddöntőben a DVTK HUN-Therm a TFSE-MTK csapatával mérkőzött meg a négyes döntőbe kerülésért, melyet hazai pályán játszhatott, és magabiztos győzelemmel jutott tovább. Az elődöntőben az otthon játszó SERCO UNI Győr várt a csapatra.

,,A negyeddöntőben a TFSE-MTK csapatát nagy különbséggel sikerült legyőznünk, azután, hogy mindkét bajnoki mérkőzésünk szoros volt. Sajnos a sűrű programunk miatt nem tudtuk korábbi időpontban lejátszani az összecsapást, jó lett volna rákészülni, kicsit rápihenni a négyes döntőre. 

A Győr elleni elődöntő nehéz feladatnak ígérkezett, egy héten belül a menet közben kiegészült ellenfelünkkel a második mérkőzésünket játszottuk, más rotációval (hiszen itt már a rájátszás szabályai voltak érvényesek), ráadásul mindkettőt idegenben. Jól felkészültünk, maximális elánnal, koncentrációval tudtuk kezdeni a mérkőzést, és végig irányítva sikerült bejutnunk a döntőbe, ami nagyon fontos állomása volt a szezonnak, hiszen a másik magyar Euroligás csapatot a saját pályáján egy hét leforgása alatt kétszer is sikerült legyőznünk. Fizikálisan rengeteget kivett belőlünk ez a szikrázóan kemény összecsapás, de jó szájízzel készülhettünk a döntőre”

A négyes döntőbe jutással a csapatnak 11 nap alatt 5 tétmérkőzést kellett játszania, ami önmagában is hatalmas kihívás.

,,Nem elsősorban az volt nehéz, hogy két nap alatt két meccset kellett a hétvégén lejátszanunk.  A csapatnak 11 nap alatt a Magyar Kupa döntője volt az ötödik mérkőzése. Ha egy picit visszamegyünk az időben, akkor a februári válogatott szünet utáni periódusunk is egy nagyon sok meccses, sok utazással járó sorozat volt. Folyamatosan jöttek az apró sérülések, betegségek. Fejben jól bírtuk ezt a fizikailag roppant nehéz sorozatot, de a Magyar Kupa döntőjére alaposan elfáradtunk. Nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna, rengeteg hiba csúszott a védekezésünkbe.”

A Győr legyőzésével a DVTK HUN-Therm bejutott a fináléba, ahol a Vasas Akadémia csapatát legyőző címvédő volt az ellenfél. A Sopron Basket csapatában három kulcsjátékos – Fegyverneky Zsófia, Yvonne Turner, Beatrice Mompremier- sem tudta vállalni a játékot a döntőben. 

,,A Sopron sérülések miatt nem tudott a teljes keretével kiállni , nálunk mindenki bevethető volt, de igencsak leterhelt, tehát a két csapat más-más előzményekkel érkezett meg a fináléba. Ellenfelünk nyomás nélkül, felszabadultan kosárlabdázott, a szemtelen kosarakat és az extra pontokat ők dobták, mi pedig védekezésben rendre lemaradtunk, lassan reagáltunk. Nem a támadójátékunkkal volt a probléma, hanem a védekezéssel, és sokat hibáztunk a lepattanókért folytatott harcban is. A Sopron sikere a döntőben teljesen megérdemelt, remek formát mutattak, jól éltek a kínálkozó lehetőséggel. A zónavédekezésükkel lelassítottak minket, a pontatlan védekezésünk miatt kevés gyorsindítást tudtunk vezetni, ami a mi játékunknak az egyik alapja.”

A hangulatra a győri csarnokban sem lehetett panasz, mindkét szurkolótábor remek munkát végzett.

,,A szurkolóink mindkét mérkőzésen remek hangulatot teremtettek a győri csarnokban, köszönjük hogy ennyien elkísértek bennünket. Miattuk, és a lányok miatt vagyok elsősorban csalódott. Nehéz körülmények között jutottunk a döntőbe, azonban a kupát a fináléban kell megnyerni, ahol jobban játszott a Sopron. A kupadöntő ilyen műfaj, ebben különbözik a bajnokságtól: egy gyengébb nap mindenről dönthet. Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, nagyon közel voltunk, de precízebbé kell válnunk a fontos pillanatokban.”

A Magyar Kupa, valamint az Euroliga véget ért, egy másik korszak indul hamarosan: a bajnoki rájátszás. 

,,Közel negyven mérkőzésen vagyunk túl a szezonban, rengeteg fontos összecsapáson, utazásokon, érzelmi és fizikális hullámvasúton. A szombati Szekszárd elleni utolsó alapszakasz mérkőzésünket követően rögtön kezdődik a play-off, aztán kicsit nyugodtabb időszak jön, a negyeddöntő után hosszabb szünet következik a bajnokságban, amit fontos lesz jól kihasználnunk. Nyugodtabban kell kosárlabdáznunk a fontos pillanatokban, a jó dolgokat meg kell tartanunk és tovább fejleszteni, a hibákból tanulnunk kell és tanulni is fogunk. Lesz kis időnk regenerálódni, tudunk néhány héten át edzeni, precízebbek és tudatosabbak leszünk védekezésben és támadásban is a rájátszás második felére.”