Beharangozó 2023. augusztus 17., csütörtök

"Mérkőzésről-mérkőzésre jobbak leszünk"

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a DVTK labdarúgó csapata pénteken 20 óra 15 perctől Zalaegerszegen lép pályára. A találkozó előtt Kuznyecov Szergejjel beszélgettünk.

"Mérkőzésről-mérkőzésre jobbak leszünk"


Az előző fordulóban egy pontot szerzett a DVTK a tavalyi bajnokság 5. helyezettjével, a Pakssal szemben hazai pályán. A helyzetek számát és a találkozó összképét nézve a döntetlennek talán a vendégek örülhettek jobban.

- Sajnos a Paks elleni eredményen már nem tudunk változtatni, előre kell tekintenünk - kezdte Kuznyecov Szergej. - Visszanézve a mérkőzést, úgy érzem, hogy a második félidőben átvettük az irányítást, és ha berúgtuk volna a helyzeteinket, akkor többgólos győzelmet is arathattunk volna, ezért a héten a fő hangsúly a támadások befejezésén volt. Nyugodtabbnak és pontosabbnak kell lennünk a kapu előtt

A brazil Pernambuco leigazolása után újabb játékos áll a szakmai stáb rendelkezésére.

- Pernambuco egy nagyon jó mentalitású és technikailag képzett labdarúgó, aki biztos, hogy a segítségünkre lesz a céljaink elérésében. A legfontosabb azonban számunkra, hogy egységes csapatjátékot építsünk, ami időbe telik, nem rövid folyamat. Mérkőzésről-mérkőzésre jobbak leszünk.

A ZTE FC az előző bajnokság jelentős részében a kiesés ellen küzdött és végül a 9. helyen zártak az OTP Bank Ligában, azonban megnyerték a Magyar Kupát. Az EKL-től két vereséggel búcsúztak az NK Osijek ellen. A bajnokságban hazai pályán vereséget szenvedtek a Kisvárdától, legyőzték az MTK-t, majd Debrecenből pont nélkül utaztak haza. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni)

- A Zalaegerszeg kellemetlen ellenfél, láttam az utolsó mérkőzésüket, ahol magasan presszingeltek és ezzel sok kellemetlenséget okoztak a Debrecennek, a védekezésükben ugyanakkor vannak hiányosságok, ezt szeretnénk kihasználni. Minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára, nincs ez másként ezúttal sem - zárta a DVTK vezetőedzője.