Összefoglaló 2023. november 17., péntek

NB III: DVSC II - DVTK II 2-2 (1-1)

Kétgólos hátrányból szerzett pontot a DVTK II együttese. A debreceni összecsapáson a hajrához közeledve Paksai Roland szépített, a ráadásban pedig Sáreczki Szabolcs az egy pontot érő találatot is megszerezte.

NB III: DVSC II - DVTK II 2-2 (1-1)


NB III., Észak-Keleti csoport, 16. forduló

DVSC II - DVTK II 2-2 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 150 néző. Játékvezető: Urbán Eszter (Flinta Zoltán, Sztányi Tibor). 
Debreceni VSC II: Csapó B. - Farkas T., Nagy R., Fábián B., Kócs-Washburn E., Romanchuk E., Gyenti K., D. Nwachukwu, Horváth Z., D. Lyskov, Takács B. Vezetőedző: Máté Péter. 
Diósgyőri VTK II: Bánhegyi B. - P. Zrnic, Paksai R., Bacsa B., Demeter M. - Lajcsik V., Fülöp L., Csatári G. - Szamosi Á., Hetyei Sz., Y. Leshchynskyi. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 

Csere: Fülöp L. helyett I.  Stavinchuk a 65., Hetyei Sz. helyett Fekete V. a 65., Szamosi Á. helyett Balázsi L. a 68., Y. Leshchynskyi helyett Sáreczki Sz. a 73., Csatári G. helyett Ferencsik S. a 73., Horváth Z. helyett Kovács M. a 73., D. Lyskov helyett Hegedűs T. a 73., D. Nwachukwu helyett Doktor Zs. a 83., Takács B. helyett Horváth-Gaudi A. a 90. percben. 
Sárga lap: Y. Leshchynskyi a 15., Takács B. a 29., Szamosi Á. az 52., Ferencsik S. a 79., P. Zrnic a 83. percben. 
Gólszerző: Kócs-Washburn E. (1-0) a 20., Kócs-Washburn E. (2-0) a 49., Paksai R. (2-1) a 77., Sáreczki Sz. (2-2) a 90+2. percben. 

Kulcspillanatok

20. perc: Farkas pontos indítása után Kócs-Washburn Erik talált a DVTK II hálójába, 1-0. 
49. perc: Komoly kavarodás alakult ki a DVTK II tizenhatosán belül. A labdát Kócs-Washburn találta meg, aki közelről a kapuba talált, 2-0.
77. perc: Jobboldali szögletre Paksai érkezett pontosan, aki közelről fejelt a debreceni kapuba. A labda hálót nem ért, de a gólvonalon áthaladt, 2-1. 
90+2. perc: Egy magas felívelésre Sáreczki érkezett a hosszú oldalon, és közelről megszerezte a DVTK II egyenlítő gólját, 2-2. 
 

Vezetőedzői értékelés

Máté Péter: - Fájdalmas, hogy 2-0-s vezetés után két pontot kiengedtünk a kezünkből. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a DVTK is sokat tett azért, hogy ne távozzon tőlünk üres zsebbel. A két gólon kívül voltak további lehetőségeink, de a befejezéseknél nem voltunk koncentráltak, hatékonyak. Ennek köszönhetően döntetlen lett a mérkőzés.

Szamosi Tamás: - A két akadémiai korosztály nem hazudtolta meg magát, a várakozásnak megfelelően mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt. A kimaradt helyzeteink miatt kétgólos hátrányba kerültünk, de a csapatom erejét mutatja, hogy egy percre sem adták fel. Ennek az eredménye lett a végén az egyenlítés.